Om oss

Vi är ett branschförbund där Interflora och Euroflorist tillsammans Floristernas Yrkesråd jobbar med att stärka floristens kunskap där gesällbrevet är i fokus. Floristernas Yrkesråd är en ideell förening som verkar för kvalitetshantverk för florister i Sverige och Europa.

Vår huvudsakliga verksamhet är yrkescertifikat så som yrkesbevis för gymnasiet och YrkesVux, där vi tillsammans med anslutna skolor arbetar för att sätta nivån för ett godkänt examensarbete. Denna examen utgör nivån för att vara anställningsbar som florist. Detta stöds av Euroflorist och Interflora.

Floristernas Yrkesråd är också ansvarigt för Gesällprov och kommande Mästarprov från 2012-10-20.
Vi driver även Sannas Stiftelse där du kan söka stipendium till då du ska göra ditt gesällbrev.

Vi anordnar också floristtävlingar, såsom Skol- och Yrkes-SM där vi tar fram floristyrkeslandslaget inför EM och VM i Worldskills.

På europanivå så är Floristernas Yrkesråd koordinator för FlorCert som  är examensarbete i Vocational Education and Training for Professionals, också kallat för “VETPRO” där arbetet med att sätta nivån för att kunna bli anställningsbar i Europa efter sin utbildning pågår. Mer information finns på www.FlorCert.eu

Som medlem i Floristernas Yrkesråd stöder du utvecklingen av hantverket. Som medlem kan du också medverka i tävlingar, expert/domarverksamhet och bli godkänd utbildningsanordnare samt bli en godkänd praktik/lärlingsplats i vardagliga verksamheten i florist-butikerna runt om i Sverige. Som elevmedlem via din skola kommer du att ha tillgång till din utbildningslogg i en APP där du samlar dina erfarenheter fram till gesällbrevet.