Florist E-Learn Book

ERASMUS+  K2 EU PROJECT
Florist E-lär bok, och kvalitetsäkring i floristutbildningen genom att använda FlorCert och YB som verktyg. (31.12.2016 – 31.12.2018)

FlorCert är ett internationellt EU projekt där flera aktiviteter utförs. Huvudsyftet är att höja nivån på yrkeskunskaper på gymnasieskolan och för att förena grundläggande kunskaper. Jämförbarhet av florist kunskaper i olika länder är ovärderlig eftersom uppnå internationell jämförbar kunskap öppnar dörren till anställningsbarhet. När eleverna får ett internationellt erkänt certifikat är de certifierade för att ha uppnått höga internationella standarder i sin utbildning, så att det blir enklare att få ett jobb utomlands, arbetsgivarna kan se vilken kunskapsnivå som kan förväntas från eleven för att bli anställda. Med hjälp av FlorCert examen eller Yrkesbviset som är det samma i Sverige.
Boken som ligger på vår internationella sida. www.florcert.eu klicka länken till inloggninssidan.

Florist E-Learn book

Boken innehåller 26 olika kapitel
Boken är skriven på 7 språk: Svenska, Italienska, Slovenska, Slovakiska, Kroatiska, Finska och Engelska.
Boken kan alla certifierade floristutbildnings-skolor abonnera på för sinna elever. Boken innehåller bland annat så som Botanik, Design, Stil, Blommans utrycks egenskaper, Färglära, Tekniska metoder, Exponering, Materialkunskaper och försäljnings och marknadsföring m.m. Boken är uppbyggd med teoretiska kunskaper i vårt yrke, och innehåller skisser på egenskaper som är viktiga. Boken är inte en bild inspirationsbok utan teoriutbildning för floristyrket.

Boken har möjligheten att läraren kan göra sinna egna klassrum, där man har sinna arbetsuppgifter under utbildningen.
Här är ett axplock från några kapitel ur bokens innehåll.