Inbjudan till Yrkes och Skol SM

Detta är floristernas uttagningstävling till Yrkes-EM och Yrkes-VM!
I Malmö 11-13 maj 2016 arrangeras nästa svenska mästerskap i yrkesskicklighet. Platsen är Malmö Mässan. Under tre dagar tävlar yrkesskickliga ungdomar upp till 21 år i ca 30 olika yrkesgrenar.

prisutd_euro2014

Anmälan SM Tävlingsprogram

Att tävla i yrkesskicklighet är en krävande prestation, helt i jämförelse med vilken idrottsgren som helst. Förutom att ta medalj i SM har de tävlande chans att representera det Svenska Yrkeslandslaget vid efterföljande EuroSkills eller WorldSkills.

Sveriges medaljer som Floristernas Yrkesråd har varit med om att jobba fram är.
– WorldSkills Helsingfors Finland 2005: Silver till Hanna Jönsson.
– WorldSkills Schisuka Japan 2007: Brons till Sofie Danilesson.
– EuroSkills Rotterdam Holland 2008: Guld till Madelén Nilsson och Elin Karlsson.
– Worldskills Calgary Kanada 2009 Silver till Lina Supsiks.
– Euroskills Lissabon Portugal 2010 Silver till Kristoff Remes och Malin Lindskog.
– Worldskills 2011 i London England kom Emma Hansson fyra med 522 poäng med en Hederamedalj och en ända poäng från bronsmedalj.
– Euroskills 2012 i Spa Belgien Brons till Annie Lundin och Erik Svang.
– Worldskills 2013 i Leipzig Tyskland tog Emma Aronsson hem en Hedersmedalj och en femteplats.
– Euroskills 2014 i Lille Frankrike Silver till Elin Persson och Therese Nordh
– Worldskills 2015 i Sau Paulo Brasilen Hedersmedalj Elin Jakobsson och en 6 plats

Med denna tävling ska vi nu ta ut det team som ska tränas inför EuroSkills 2016 i Göteborg och WorldSkills 2017 Abu Dhabi Dubai. För dig som vinner uttagningstävlingen ställer föreningen upp med ett antal träningspass, som du ska delta i för att sedan få ställa upp i tävlingarna.

Vi är mycket noga med upplägget för Florist “Team Sweden”. Du ska vara beredd på att ställa upp för Sverige och ingå i “Team Sweden” via Worldskills Sweden.

Floristernas uttagningstävling arrangeras av den ideella föreningen Floristernas Yrkesråd, FYR, som i sin verksamhet aktivt arbetar för att höja statusen på floristyrket. Som ett led i arbetet anordnar föreningen tävlingar, utbildningar, seminarier och andra sammankomster av lämplig karaktär.

Föreningen har som ändamål att bedriva sin verksamhet i enlighet med god hantverkstradition och samtidigt verka för nytänkande och framåtanda. Föreningen ska särskilt verka för att utveckla utbildningen kring floristyrket och därtill förenlig verksamhet.